Trambestuurder met graffiti bespoten op Markenseplein | Regio15.nl

Trambestuurder met graffiti bespoten op Markenseplein

Den Haag - Twee jongeren hebben vanavond op het Markenseplein een bestuurder van tram 12 zwaar mishandeld en zijn daarna op de vlucht geslagen.


Rond kwart over acht sprak de trambestuurder de twee mannen aan die op dat moment graffiti op een tram aan het spuiten waren. Een ging er direct vandoor, met de ander ontstond een worsteling. De trambestuurder werd daarbij met verf in zijn gezicht gespoten. De jongeman die de verf in het gezicht van het slachtoffer spoot ging er daarna ook vandoor.

De trambestuurder liep brandwonden op. Na deze actie zijn deze twee jonge mannen in nog onbekende richting gevlucht.

Een oproep naar de HTM meldkamer resulteerde in de uitruk van politie en ambulance. Agenten hebben direct een zoektocht naar de twee jonge mannen uitgevoerd, terwijl het ambulancepersoneel het slachtoffer behandelde en naar het ziekenhuis vervoerde.

Rechercheurs hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Door het incident rijdt tram 12 niet tussen de keerlus aan het Markenseplein en de Goudenregenstraat.

De zoektocht naar de twee mannen resulteerde nog niet in hun aanhouding. De politie zoekt hierom naar getuigen die het incident of de twee mannen hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via M (anoniem) 0800-7000.

De twee verdachten waren ongeveer 180-185 cm lang en hadden een blanke huidskleur. De verdachte die de trambestuurder mishandelde oogde bleek, had een stevig postuur en kortgeknipt rossig haar. Hij zag er goed verzorgd uit en droeg een lichtblauwe trainingsjas of sweater met een lichtkleurige opdruk op de borst en een blauwe broek.

De verdachte die direct wegvluchtte was zongebruind en had een mager postuur. Hij had kortgeknipt haar half lichtbruin en half blond van kleur. Ook hij oogde verzorgd en droeg tijdens het voorval een blauw jack of sweater.

Kijk hier voor het persbericht van de politie over dit incident.

Update 15 september: Rechercheurs van de politie zijn nog steeds op zoek naar deze mannen. Bij opsporingsprogramma Team West zijn ook bewegende beelden van het spuiten en de mishandeling te zien.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 8265

w IMG 8268

w IMG 8274

w IMG 8278

w IMG 8282

w IMG 8289

w mishandeling trambestuurder 3

w mishandeling trambestuurder 2