Achtervolging van gestolen auto eindigt in Spoorwijk | Regio15.nl

Achtervolging van gestolen auto eindigt in Spoorwijk

Den Haag - De politie heeft vanavond na een achtervolging, in Spoorwijk een man aangehouden die in een gestolen auto reed.


De man reed over de Erasmusweg zonder verlichting. Toen agenten de man een stopteken gaven, ging hij er vandoor. Op een gegeven moment reed de man in de omgeving van het Hildebrandplein onder andere over grasvelden en stoepen, waarna de achtervolging gestaakt werd in verband met het gevaar voor de omgeving. 

Verschillende politie-eenheden bleven wel op zoek naar de auto. De politiehelikopter, die vlak daarvoor boven Steenvoorde Rijswijk in actie was geweest bij een melding 'inbraak heterdaad', is richting Spoorwijk gevlogen en kreeg de auto in de omgeving Beetsstraat weer in het vizier. De man heeft 'zijn' auto in diezelfde Beetsstraat geparkeerd en is er toen lopend vandoor gegaan. De helikopter heeft de eenheden op de grond naar de man toe gepraat. Hij is uiteindelijk op de krusing Beetsstraat/Max Havelaarstraat aangetroffen en aangehouden.

De man verkeerde mogelijk onder invloed van verdovende middelen en werd onwel na zijn aanhouding. Hierop is een ambulance ter plaatse gevraagd en de man is vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht, waar zijn maag zal worden leeggepompt.

De auto bleek in Rotterdam te zijn gestolen, en is door een politiekraan afgevoerd.

Foto's: Rene Hendriks, Sebastiaan Nederhoed, Jan Hunck en Rick Hebing

w PEEN4114

w PEEN4117

w PEEN4122

w PEEN4137

w image3

w IMG 9078

w IMG 9087

w IMG 1796