Integrale 'afpakactie' naast de A13 | Regio15.nl

Integrale 'afpakactie' naast de A13

Delft - De politie heeft samen met een aantal ketenpartners een gezamenlijke 'integrale afpakactie' gehouden. Het motto voor de controle was: ‘Misdaad mag niet lonen'.


Voertuigen die tussen 18:00 en 01:00 uur over de A13 reden, werden door verschillende ANPR camera's gescand en het kenteken werd door diverse databases gehaald. Bij een 'hit' werd het betreffende voertuig door een motorrijder naar de controleplaats aan de Brasserskade geleid.

Hier werd een selectie gehouden naar welke stations het voertuig moest. Er waren stations waar de controle door de politie werd gedaan, maar er waren ook controlestations ingericht voor onder andere de belastingdienst en gerechtsdeurwaarders. Zij werden bijgestaan door ondersteunende diensten zoals de Douane, het Nederlands Forensisch Instituut, het Ministerie van Defensie, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Dierenbescherming en het Agentschap Telecom.

De RDW trof een Audi A4 aan zonder remschijven aan de achterzijde. Ook waren er vervalste kentekenplaten op voertuigen aangetroffen. Bij een vijftal voertuigen is een zogenoemde WOK-melding opgemaakt; dit houdt in dat er zoveel technische gebreken zijn dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer opnieuw de APK gaat uitvoeren als alles is gerepareerd.

Naast de Belastingdienst waren ook deurwaarders van de Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland aanwezig. De Belastingdienst heeft 23.367 euro direct geind en een 32-tal voertuigen in beslag genomen en af laten slepen. De deurwaarders inden 13.000 euro en legden ter waarde van 21.298 euro beslag op 10 voertuigen.

Vanuit de Politie was de afdeling Betex, Executie en Vonnissen, aanwezig. Deze hebben voor 12.000 euro aan openstaande boetes geind. Ook werd een verdachte aangehouden vanwege een openstaande celstraf van 85 dagen. De hond die hij bij zich had, is opgevangen in een asiel. Daarnaast stond één verdachte gesignaleerd voor 58 dagen cel en een verplichte DNA-afname. Hij is eveneens aangehouden en bleek een mes en een hoeveelheid harddrugs bij zich te hebben.

De documentenspecialisten van de Politie en de Koninklijke Marechaussee waren aanwezig voor ondersteuning bij de controle op legitimatiebewijzen en rijbewijzen. Zij ontdekten hierbij één vals Pools rijbewijs en één vervalst Pools identiteitsbewijs. De houders van deze documenten zijn aangehouden.

Er zijn totaal twaalf aanhoudingen verricht voor onder andere rijden in een gestolen auto, rijden zonder rijbewijs, het bezit van valse/vervalste documenten, het niet kunnen tonen van een geldig identitetsbewijs en witwassen (8420 euro).

w Brasserskade 1

w Brasserskade 2

w Brasserskade 3

w Brasserskade 4

w Brasserskade 5

w Brasserskade 6

w Brasserskade 7

w Brasserskade 8

w Brasserskade 9

w Brasserskade 10

w Brasserskade 11

w Brasserskade 12

w Brasserskade 13

w Brasserskade 14

w Brasserskade 15

w Brasserskade 16

w Brasserskade 17

w Brasserskade 18

w Brasserskade 19