Werkonderbreking ambulancedienst voor betere CAO | Regio15.nl

Werkonderbreking ambulancedienst voor betere CAO

Den Haag – Ruim 60 ambulancemedewerkers met 20 ambulances uit de regio Haaglanden hebben woensdag een werkonderbreking gehouden op het Spuiplein in Den Haag.


Gedurende deze werkonderbreking van 4 uur zijn er door de ambulancedienst geen zogenaamde B ritten (Besteld vervoer) ritten uitgevoerd. Spoedritten zijn uiteraard gewoon uitgevoerd door het ambulancepersoneel.

De ambulancemedewerkers hebben sinds acht maanden geen COA en lopen daarnaast achter in hun arbeidsvoorwaarden ten opzichte van hun collega’s in het ziekenhuis.

Het ambulancepersoneel is daarnaast van mening dat de werkgevers een veel te mager loonbod, arbeidsvoorwaarden en ouderenbeleid hebben aangeboden. Om de acties kracht bij te zetten is men in Mei begonnen met het houden van diversen stiptheidacties.

De meldkamerambulance zorg heeft tijdens de stiptheidsactie van woensdag ook een bijdrage geleverd, zij hebben er tijdens de actie voor gezorgd dat als de paraatheid het toe liet ambulances zich konden aansluiten bij de acties op het Spuiplein.

Foto's en video: Machiel Janssen

w IMG 2153

w IMG 2149

w IMG 2154

w IMG 2157

w IMG 2159

w IMG 2169

w IMG 2173