Dodelijk steekincident in gevangenis Zoetermeer | Regio15.nl

Dodelijk steekincident in gevangenis Zoetermeer

Zoetermeer - In de Penitentiaire Inrichting aan de Rokkeveenseweg heeft zich vanmiddag een dodelijk steekincident voorgedaan.


Omstreeks kwart voor twee ging daar een gevangene door het lint in de recreatieruimte en stak op een medegevangene in. Deze is als gevolg hiervan overleden. De ambulancedienst is weliswaar gealarmeerd maar alle hulp mocht helaas niet baten.

De verdachte, een 25-jarige man uit Den Haag, heeft zich na de steekpartij verschanst in een andere ruimte en is daar later door het arrestatieteam overmeesterd. Omwonenden meenden enkele knallen te hebben gehoord.

In verband met het incident werd groot alarm geslagen en is het complex aan de Rokkeveenseweg enige tijd omsingeld geweest door de politie. In de omgeving is zelfs een politiehelikopter geland.

De recherche onderzoekt de exacte toedracht. Medewerkers van Bureau Forensische Opsporing doen sporenonderzoek.

Van een gijzeling, zoals hier en daar werd gesuggereerd, is geen sprake geweest.

UPDATE: het dodelijke slachtoffer is een 82-jarige man, afkomstig uit Reeuwijk. Hij was opgesloten omdat hij verdacht werd van een poging tot moord op zijn makelaar. De dader zou volgens het AD bekend zijn als 'de stalker van Chantal Jansen'.

Video: Roy Wolters en Ferrie van der Geer

Foto's: Roy Wolters en Ruben van Essen

w IMG 3920

w IMG 3924

w IMG 8574

w IMG 3927

w IMG 2981

w IMG 8577

w IMG 3004

w IMG 3945

w IMG 3952b

w IMG 3961

w IMG 8593