Politie schiet bij aanhouding Hobbemastraat | Regio15.nl

Politie schiet bij aanhouding Hobbemastraat

Den Haag - Bij een aanhouding op de Hobbemastraat heeft de politie zaterdagavond omstreeks acht uur een waarschuwingsschot gelost. Niemand raakte gewond


De politie kreeg een melding over een ruzie, waarbij gedreigd zou zijn met een vuurwapen. Bij de ruzie is een voertuig weggereden, die door de politie werd aangetroffen in de Hobbemastraat.

Middels de zogenoemde 'uitpraatprocedure' heeft de politie de 49-jarige bestuurder van de auto aangehouden. Daarbij heeft een van de agenten dus een waarschuwingsschot gelost.

Bij het incident gedroeg een omstander zich recalcitrant naar de aanwezige politieagenten. De 20-jarige Hagenaar bleek een familielid te zijn van de zojuist aangehouden bestuurder. Vanwege zijn beledigingen werd ook de 20-jarige aangehouden. Daarnaast onderzoekt de politie zijn aandeel in de familieruzie en de bedreiging. Het duo zit vast en wordt verhoord.

De Hobbemastraat werd afgesloten tussen de Vaillantlaan en de Rubensstraat. Hierdoor was ook HTM tramlijn 6 gestremd. Bureau Forensische Opsporing kwam ter plaatse en fotografeerde alle sporen. Ook de huls afkomstig uit het politiewapen werd voor onderzoek meegenomen.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Nick van Mourik

w Hobbema SBF59671

w NVM 9150

w Hobbema SBF59674

w Hobbema SBF73826

w Hobbema SBF73833

w Hobbema SBF73861

w Hobbema SBF59681

w Hobbema SBF59684

w Hobbema SBF73872

w Hobbema SBF73878

w Hobbema SBF73897

Tijdens het onderzoek op straat werd de ambulancedienst ter plaatse gestuurd naar een portiekwoning binnen de afzetting ivm een onwelwording binnenshuis.

w Hobbema SBF73904