Overval op avondwinkel Jan van Riebeekplein | Regio15.nl

Overval op avondwinkel Jan van Riebeekplein

Den Haag - Bij een overval op een avondwinkel op het Jan van Riebeekplein is het de dader niet gelukt iets buit te maken.


Een donkergetinte jongeman met een donker trainingspak kwam even na acht uur de zaak aan de Jan van Riebeekstraat binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen. De dader van ongeveer 20 jaar oud vluchtte uiteindelijk te voet weg zonder buit. De dader werd niet meer aangetroffen.

Direct na de melding hebben politiemensen in de omgeving gezocht naar een verdachte.

De politie heeft rondom de avondwinkel een Plaats Delict afgezet en het winkelpersoneel is door rechercheurs ondervraagd in het kader van het onderzoek.

Vooralsnog is er niemand aangehouden. Kort na het incident heeft er ook een politiehelikopter boven het incident gevlogen.

De avondwinkel is op 7 maart ook al eens overvallen.

Het signalement van de verdachte van deze overval vertoont opvallende gelijkenis met de aangehouden verdachte van een overval, even later op de avond, op een winkel aan de Waldeck Pyrmontkade. De politie onderzoekt of het mogelijk om dezelfde persoon gaat.

Bent u getuige geweest van een van de overvallen? Bel dan de politie via 0900-8844.

Update 23 juni: de aangehouden jongen op de Waldeck Pyrmontkade blijkt niets met beide overvallen te maken hebben gehad. Hij moet zich nog wel voor de rechter verantwoorden voor het bezit van een nepvuuwapen.

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Bob van Keulen

w IMG 1048

w IMG 1049

w IMG 1051

w IMG 1052

w 5U1 1926 1