Waar was dat feestje.....? | Regio15.nl

Waar was dat feestje.....?

De Lier - Het gonsde al weken op sociale media: Project X zou nog eens dunnetjes worden overgedaan in De Lier, zaterdagavond 21 februari.


Een meisje uit De Lier zag onlangs tot haar schrik dat op haar uitnodiging op Facebook voor een feestje door honderden jongeren uit het hele land werd gereageerd. Zij zouden massaal naar De Lier afreizen. Zij trok schrielijk haar uitnodiging in, maar toen was het kwaad al geschied en dreigde een herhaling van het 'feest' in Haren op 21 september 2012.

De autoriteiten zagen dit uiteraard niet zitten en verboden het festijn, op straffe van een dwangsom zelfs. Om eventualiteiten te voorkomen, waren echter strenge veiligheidsmaatregelen genomen door de politie. De toegangswegen tot De Lier werden afgezet en van personen die De Lier in wilden komen, werd gechecked wat het doel van hun bezoek was. Wie geen legitieme reden had om in De Lier te zijn werd teruggestuurd.

Om een lang verhaal kort te maken: het is zeer rustig gebleven in De Lier en van een 'Project X-feest' was al helemaal geen sprake. Er waren weliswaar groepen jongeren die naar De Lier kwamen om iets van het feest mee te maken, maar die werden staande gehouden en teruggestuurd. Ook waren er de nodige nieuwsgierigen.

Van ongeregeldheden is geen sprake geweest, noch zijn er aanhoudingen verricht. Inwoners van De Lier zeggen zelfs dat het daar 'uitgestorven' was gisteravond. De horeca spinde ondanks alles wel garen bij het gebeuren; veel 'zuiphokken' van particulieren bleven dicht en zoals het een goede zaterdagavond betaamt moest er uiteraard wel aan bacchus worden geofferd.

Ook de politie maakte gebruik van haar massale aanwezigheid: er werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor verkeersovertredingen, technische staat van vervoermiddelen etc.

Concusie: Project X De Lier bleek een nachtkaars die geen moment heeft gevlamd!

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Nick van der Toorn, Fred van der Ende en Dejan Jeremic

w IMG 1956

w IMG 2031

w IMG 2033

w IMG 0737

w IMG 0740

w IMG 0741

w IMG 0761

w IMG 0763

w IMG 0780

w 1 DSC 0032

w 1 DSC 0046

w 1 DSC 0104

w 1 DSC 0109

w 1 DSC 0115

w 1 DSC 0116