Na aanrijding tegen Hagenaartje gebotst | Regio15.nl

Na aanrijding tegen Hagenaartje gebotst

Den Haag - Vanavond is de Alberdingk Thijmstraat langere tijd afgesloten geweest na een ongeval tussen twee auto's.


Een paar minuten voor half acht vanavond vond er een kop-staart aanrijding plaats tussen twee voertuigenop de kruising Alberdingk Thijmstraat met de Amazonestraat.

Door deze aanrijding schoot het voorste voertuig door en botste op een zogenaamd 'Hagenaartje'. Meerdere inzittenden van beide voertuigen klaagden bij aankomst van de eerste ambulance over pijn in de nek en/of rug.

Omdat dit betekende dat er mogelijk slachtoffers bevrijd moesten worden, werd door de ambulancedienst om de brandweer verzocht. Deze kwam met onder andere een hulpverleningsvoertuig en een tankautospuit ter plaatse. Ook kwamen er nog twee ambulances om alle inzittenden te kunnen verzorgen.

De brandweer heeft van het voorste voertuig beide portieren aan de rechterkant eraf geknipt om de beide slachtoffers uit dat voertuig te kunnen halen. Beide slachtoffers zijn direct op de wervelplank gefixeerd en in de ambulance onderzocht op verwondingen. Later werden zij naar het ziekenhuis vervoerd. Een inzittende uit de achterste auto hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding.

Foto's: Ivar Gieles en Nick van Mourik

w Albert 1

w Albert 2

w Albert 3

w DSC 0840

w Albert 4

w Albert 5

w DSC 0850

w Albert 6

w Albert 7

w DSC 0858

w Albert 9

w DSC 0865