Randstadrail gestremd na bovenleidingbreuk | Regio15.nl

Randstadrail gestremd na bovenleidingbreuk

Den Haag - Het RandstadRail-verkeer is vanavond lange tijd gestremd geweest na een bovenleidingbreuk bij station Leidschenveen.


Rond tien voor acht reed een RET-voertuig van de E-lijn op het spoor bij halte Leidschenveen in de richting van Rotterdam, toen deze in aanraking kwam met de losse draad van de bovenleiding. Uit veiligheidsoverwegingen is het dan voor passagiers en bestuurder niet toegestaan het voertuig te verlaten, omdat er stroom op de kabel staat en bij het uitstappen iemand zich kan 'aarden' met de halte. 

Direct werden brandweer, politie, maar ook de ongevallendiensten van de HTM, RET en een infrabedrijf opgeroepen om ter plaatse te gaan. De hulpdiensten hebben vastgesteld dat er - naast de kabelbreuk - geen gevaarlijke situaties waren zoals brand. Hierna zijn alle hulpdiensten retour kazerne gegaan, behalve de bemanning van één tankspuit; zij zijn uit voorzorg ter plaatse gebleven.

Kort nadat de medewerkers van de OV-bedrijven de spanning van de bovenleiding hadden gehaald en dit getest hadden met een spanningsmeter, mochten de passagiers het RET-voertuig verlaten. De kabelbreuk is verholpen, waarna rond middernacht de eerste RandstadRailvoertuigen weer konden rijden langs station Leidschenveen. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Rogier Visser en Dejan Jeremic

w IMG 8545

w IMG 8531

w IMG 4793

w IMG 4795

w IMG 8542

w IMG 4796

w IMG 4808

w IMG 8553

w IMG 8556

w IMG 8541

w IMG 8560