Een bruiloft om nooit te vergeten..... | Regio15.nl

Een bruiloft om nooit te vergeten.....

Den Haag - Een behoorlijke domper op een op zich feestelijke dag voor een bruidspaar in het Haagse centrum.


Een politieman en zijn aanstaande hadden een mooie auto geregeld om 'in stijl' naar het stadhuis gereden te worden. Omdat het een zuiver electrische auto betreft (een Tesla P85) kunnen we in dit geval zelfs spreken van 'naar het stadhuis gezoefd worden'. Bovendien waren een aantal collega's van de verkeerspolitie bereid gevonden om voor de gelegenheid een stoetje voor de auto te vormen.

Het stoetje draaide vanaf de Kneuterdijk over de tramrails rechtsaf het Buitenhof op (richting het oude stadhuis); eerst de motoren en vlak daar achteraan de auto. De chauffeur heeft naar eigen zeggen de beide paaltjes die daar nog in het wegdek staan niet op tijd gezien. Resultaat was dat de auto vol tegen de paaltjes aan knalde.

Het bloemstuk wat ter versiering op de motorkap was aangebracht, overleefde de klap niet en kwam enige meters verderop op straat terecht.

Omdat de aanrijding met relatief lage snelheid gebeurde, leek het persoonlijk letsel in eerste instantie mee te vallen. De chauffeur van de trouwauto en het bruidspaar zijn bij het stadhuis door ambulancepersoneel onderzocht. De bruidegom leek een lichte verwonding aan het hoofd te hebben, maar kon de feestelijkheden verder meemaken.

Het tramverkeer heeft wel geruime tijd hinder ondervonden van het ongeval. Uiteindelijk is de auto door Vreugdenhil geborgen.

Ondanks dit alles wensen wij het kersverse bruidspaar veel geluk !

Update 21 maart: vrijdagavond werd de bruidegom toch onwel. Bij controle in het ziekenhuis bleek dat hij een hersenschudding aan het ongeval heeft overgehouden, een snee in zijn been en een gebroken oogkas!

Video en foto's: Rene Hendriks

w PEEN5284

w PEEN5287

 

w PEEN5290

w PEEN5297

w PEEN5303

w PEEN5305

w PEEN5307