Alcomobilist aangehouden na aanrichten ravage | Regio15.nl

Alcomobilist aangehouden na aanrichten ravage

Den Haag - Een automobilist, of beter gezegd een 'alcomobilist', is zaterdagnacht aangehouden nadat hij een ravage aanrichtte op de Erasmusweg.


De alcomobilist reed omstreeks half twee op de Erasmusweg en raakte daarbij de controle over het voertuig kwijt. De personenauto kwam daardoor in botsing met geparkeerde voertuigen, waarbij er in totaal drie personenauto's beschadigd raakten.

De brandweer werd gealarmeerd voor een ongeval waarbij mogelijk nog iemand bekneld zat. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek de alcomobilist al uit de auto te zijn gehaald door omstanders die het ongeval hadden zien gebeuren. De brandweer kon daardoor weer retour naar de kazerne. 

De alcomobilist is door personeel van de ambulance onderzocht en vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De alcomobilist is aangehouden omdat tijdens een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De politie reed daarom achter de ambulance aan naar het ziekenhuis.

Het voertuig van de alcomobilist alsmede twee geparkeerde auto's zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. De eigenaar van een van de geparkeerde auto's had dubbel pech; de auto werd aangereden maar de eigenaar bleek ook nog een betaalachterstand te hebben bij de Belastingdienst. De auto werd daarom in beslag genomen.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Dejan Jeremic, Nick van Mourik en Tim de Kleijn
w NVM 3350

 

w NVM 3358

w TDK 6492 2

w TDK 6489

w IMG 7307

w TDK 6503

w NVM 3367 2

w IMG 7309

w IMG 7311