Busje uitgebrand Maanweg | Regio15.nl

Busje uitgebrand Maanweg

IMG 1224t-IMG 1231

Den Haag - Voor twee bouwvakkers eindigde de werkdag niet geheel zoals gepland.


Even over half drie begon hun bus, net onderaan de afrit Voorburg van de A12, licht te roken. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen besloten zij hun busje iets verderop te parkeren op de Maanweg, voor het gebouw van de KPN. Daar hebben zij 112 gebeld.

Omdat het nog een beginnend brandje betrof, is besloten de brandweermotor te sturen. Helaas, toen deze eenmaal ter plaatse was bleek het brandje inmiddels te groot om te blussen met de middelen die op de motor aanwezig zijn. Ook een politieman heeft nog een vergeefse bluspoging gedaan.

Hierop is met spoed de tankautospuit van Leischendam-Voorburg gealarmeerd. Uit de laadruimte van het busje wisten de brandweerlieden gelukkig nog net op tijd twee gasflessen te bergen.

Ondanks alle inzet van de brandweer is het busje toch total loss. Deze is later door een berger afgesleept. De oorzaak van de brand moet zeer waarschijnlijk gezocht worden in een technisch mankement.

Tijdens de afhandeling van de berging heeft er aldaar nog een kleine aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Gelukkig bleef het ook hier beperkt tot materiële schade. Met tussenkomst van de politie is er een schadeformulier opgemaakt en konden beide bestuurders ongeschonden hun weg vervolgen.

Foto's en video: Ruben van Essen


w-IMG 1213

w-IMG 1224

w-IMG 1230

w-IMG 1250

w-IMG 1258

w-IMG 1260

w-IMG 1261

w-IMG 1266

w-IMG 1265