Fikse schade na brand in schuren Delft | Regio15.nl

Fikse schade na brand in schuren Delft

20130810-alydbusserstraat-kopt-IMG 7004Delft - Vanavond rond tien uur is er brand uitgebroken in een schuur aan de Alyd Busserstraat.

Al snel breidde de brand zich uit naar de naastgelegen schuur en uitbouw van de woningen. Om een grotere uitbreiding te voorkomen werd veel materieel en personeel opgeroepen. Er werd daarom opgeschaald naar 'grote brand'. Na enige tijd was de brand onder controle. Er raakten geen personen gewond.

Omwonenden belde rond tien uur de brandweer; er waren hoge vlammen gezien in een van de achtertuintjes en men vertrouwde het niet. Hierop ging het blusvoertuig van Delft rijden. Al snel kwamen er meerdere meldingen.

Ter plaatse bleek het te gaan om een inmiddels felle brand in schuren achter woningen. Omdat de afstand tussen de schuren en de woningen gering was, bestond de kans op overslag van de brand naar de woningen. Hierop werd meer materiaal en personeel opgeroepen. De brand is bestreden door brandweereenheden uit Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Rijswijk.

Uiteindelijk lukte het om de brand te blussen. Er kon echter niet worden voorkomen dat er aan vier woningen schade door hittestraling ontstond. Twee schuren werden volledig in de as gelegd.

Helaas bleek dat twee duiven die in de schuur zaten, de brand niet hadden overleefd.

Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Video: Rene Hendriks

Video: Roy Wolters

Foto's: Roy Wolters en Rene Hendriks

w-PEEN0540

w-PEEN0541

w-PEEN0543

w-PEEN0551

w-PEEN0553

w-IMG 7000

w-IMG 7003

w-IMG 7004