De Haagse Hogeschool ontruimd | Regio15.nl

De Haagse Hogeschool ontruimd

20131002-hhs-kopt-IMG 1605Den Haag - De Haagse Hogeschool is vlak voor het middaguur ontruimd na een brandje of kortsluiting en een daarop volgende stroomstoring.

Rond kwart voor twaalf klonk in het hoofdgebouw van de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein, gelegen nabij station Hollands Spoor, het ontruimingsalarm.

Nadat er lampen knipperden en stroom en internet plotseling uitvielen is dat alarm geactiveerd en de brandweer gebeld.

Volgens een woordvoerder van Haagse Hogeschool zou er brand of kortsluiting zijn geweest in een electriciteitshokje, gelegen in de hoek van het gebouw. Als gevolg hiervan moesten bijna 7000 leerlingen het gebouw uit. Dit leidde tot grote opstoppingen in de centrale hal en de pleinen voor en rond de school.

De brandweer en politie zijn met meerdere eenheden ter plaatse gekomen. De brandweer heeft in en rond de school onderzoek gedaan naar brand en de politie heeft een ruim gedeelte afgezet om veiligheid te garanderen en werkruimte te creëren voor de brandweer.

Nadat er vast stond dat er geen brand (meer) was, is de brandweer vertrokken. Netbeheerder Stedin is ter plaatse gekomen voor onderzoek en herstelwerkzaamheden.

De Haagse Hogeschool heeft laten weten dat alle onderwijsactiviteiten, ook vanavond, komen te vervallen.

Video: Dejan Jeremic


Foto's: Dejan Jeremic en @ReinVL, @Mees51 en @Romytoebosch (via Twitter)

w-IMG 1600

w-IMG 1606

w-IMG 1608

w-IMG 1631

w-reinvl

w-Mees51

w-RomyToebosch