Bewoners geëvacueerd na portiekbrand | Regio15.nl

Bewoners geëvacueerd na portiekbrand

Middelbrand-KOPt-Middelbrand-8Den Haag - Meerdere bewoners moesten vanavond door de brandweer van het balkon van hun woning worden gehaald na een portiekbrand op het Jonckbloetplein.

Omstreeks tien voor half tien werd er op het portiek huisraad in de brand gestoken. De brand ging gepaard met veel rook, die woningen in het portiek binnen trok.

Om die reden is een aantal bewoners naar het balkon van hun woning gevlucht. Daarom is gelijk na aankomst van de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Uiteindelijk zijn acht bewoners door de brandweer van het portiek gehaald.

Ongeveer vijf van hen zijn in de gealarmeerde ambulances onderzocht op mogelijke rookinhalatie, maar niemand hoefde te worden vervoerd.

Er is ook een aantal huisdieren uit de woningen gehaald, waaronder een hond, enkele vogels en knaagdieren. Alle dieren zijn inmiddels tijdelijk opgevangen of zijn terug bij hun eigenaar.

De brandweer kon overigens al snel het sein 'brand meester' geven. Er zal onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ivar Gieles

w-Middelbrand-1

w-Middelbrand-2

w-Middelbrand-3

w-Middelbrand-4

w-Middelbrand-5

w-Middelbrand-6

w-Middelbrand-7

w-Middelbrand-8

w-Middelbrand-9

w-Middelbrand-10