Zeer grote brand garagebedrijf Maassluis | Regio15.nl

Zeer grote brand garagebedrijf Maassluis

KopMaassluist-DB Maassluis DSC 4572Maassluis - Woensdagmiddag rond kwart voor vijf is er brand uitgebroken in een garagebedrijf aan de P.J. Troelstraweg.


Het bedrijf aan de Pieter Jelle Troelstraweg bleek niet meer te redden. De brandweer schaalde op naar 'zeer grote brand'. In het pand stonden meerdere voertuigen gestald welke ten prooi zijn gevallen aan de vlammenzee. Een deel van de constructie is ingestort. 

De brandweer heeft overslag van de brand kunnen voorkomen door extra materieel in te zetten. Een naastgelegen pand liep wel rook- en waterschade op. Er is assistentie van brandweereenheden gekomen uit Rotterdam, Schiedam, Hoek van Holland en Vlaardingen. Ook vanuit de regio Haaglanden werd assistentie verleend; de tankautospuit van Maasland heeft geassisteerd bij de bluswerkzaamheden.

Er werd een tweede groot watertransport opgezet vanaf twee vaartuigen van de Havendienst, die de hoogwerkers van de brandweer hebben voorzien van water. Kort voor acht uur bleek deze inzet niet meer nodig. Er is na metingen gebleken dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

De burgemeester van Maassluis, dhr. J.A. Karssen, kwam ter plaatse om zich persoonlijk op de hoogte te laten stellen omtrent de omvang van het incident.

Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden in verband met de heftige rook die vrijkwam. Het nablussen zal nog even duren in Maassluis. De brandweer gaf omstreeks half acht het sein 'brand meester'. Onbekend is hoe het vuur kon ontstaan; politie en brandweer onderzoeken dit. Er vielen geen gewonden.

Video: Danny Botman


Foto's: Danny Botman en Dylan Tolhuisen

w-DB Maassluis DSC 4570

w-DB Maassluis DSC 4572

w-DB Maassluis DSC 4581

w-TolhuisenFotoVideo 05

w-TolhuisenFotoVideo 06

w-TolhuisenFotoVideo 10

w-DB Maassluis DSC 4585

w-DB Maassluis DSC 4591

w-DB Maassluis DSC 4593

w-DB Maassluis DSC 4596

w-DB Maassluis DSC 4600

w-DB Maassluis DSC 4609

w-DB Maassluis DSC 4620

w-DB Maassluis DSC 4636

w-DB Maassluis DSC 4638

w-DB Maassluis DSC 4645