Woningbrand Herenstraat Rijswijk | Regio15.nl

Woningbrand Herenstraat Rijswijk

HerenstraatKop SBF 7842t-Herenstraat SBF 7823Rijswijk - Vanmiddag heeft er een korte maar felle brand gewoed in een woning aan de Herenstraat.


De brand is door nog onbekende oorzaak om even over half zes ontstaan in een woning op de eerste verdieping boven een opticien. De bewoners, een moeder met haar zoontje, konden op tijd de woning verlaten, met medenemen van een cavia.

In verband met de brand werden brandweereenheden van kazernes Rijswijk en Den Haag/Laak ingezet. Deze hadden de brand, die met veel rook gepaard ging, snel onder controle. Het nader bericht was 'kleine brand'. De moeder en haar zoontje zijn door het ambulancepersoneel onderzocht op eventuele rookinhalatie; zij hoefden echter niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De woning heeft veel schade opgelopen en mogelijk zullen de bewoners tijdelijk elders onderdak moeten zoeken. Frappant detail is dat de ondergelegen winkel voorheen een modezaak was; daar heeft in 2011 een zeer grote brand gewoed waarbij de eigenaar om het leven is gekomen. Het is niet bekend of de winkel wederom schade heeft opgelopen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper

w-Herenstraat SBF 7818

w-Herenstraat SBF 7817

w-Herenstraat SBF 7823

w-Herenstraat SBF 7825

w-Herenstraat SBF 7830

w-Herenstraat SBF 7833

w-Herenstraat SBF 7834

w-Herenstraat SBF 7839

w-Herenstraat SBF 7842