Auto in brand onder woningen Sirtemastraat | Regio15.nl

Auto in brand onder woningen Sirtemastraat

Den Haag - Een auto in brand onder de woningen aan de Sirtemastraat zorgde voor paniek.


De brand is rond kwart over twee in de parkeergarage ontstaan. De rook van de brand dreigde de bovenliggende woningen in te trekken. Een tiental huizen werd daarom ontruimd; de bewoners werden tijdelijk op straat opgevangen.

Intussen was de brandweer bezig om zich toegang te verschaffen tot de garage, om de brandende auto met water te bereiken. Mede daarom werd opgeschaald naar 'grote brand'.

Toen de brandende auto eenmaal bereikt was, was de brand snel onder controle. De bewoners van de huizen erboven konden, toen de rook was weggetrokken en hun huizen veilig waren bevonden, weer terugkeren.

Omdat er gisternacht ook al een brandstichting in de Sirtemastraat was, wordt het incident ook behandeld als een brandstichting. De plek is gemarkeerd als 'plaats delict'. Onderzoek moet later uitwijzen of dit inderdaad ook brandstichting blijkt te zijn, of dat het achteraf toch 'gewoon' een technisch defect aan de auto was.

De auto is uiteraard total-loss, maar ook de schade aan de garage is aanzienlijk. Een auto die in hetzelfde stuk geparkeerd stond liep ook schade op door de hitte en rook van de brand.

Beelden: Nikolai Overbeeke en Rene Hendriks

f0bQcv.jpg

WNVVYX.jpg

55OJXR.jpg

Gdhaw8.jpg

ZHVXvC.jpg

ccm3JK.jpg

T7XCGX.jpg

4evmuD.JPG

BI4G7A.JPG

RzSent.JPG

uVcGkm.JPG

3D1GM6.JPG