Weer brand in dakopbouw in Wateringse Veld | Regio15.nl

Weer brand in dakopbouw in Wateringse Veld

Den Haag - Vanmiddag is brand uitgebroken op het dak van een aantal woningen aan de Londensingel.


De brand brak, vermoedelijk tijdens dakdekkerswerkzaamheden, uit om even voor één uur. Hierop zijn voertuigen van kazernes Loosduinen, Wateringen Rijswijk uitgerukt.

Ondertussen hadden dakdekkers en bewoners een eerste bluspoging gedaan. Maar door de harde wind op dat moment lukte het hen niet de brand te stoppen.

Om even na één uur waren de brandweerlieden ter plaatse en werd opgeschaald naar 'middelbrand'.

Enkele minuten later bleek dat er meer personeel en materieel benodigd was en werd verder opgeschaald naar 'grote brand'. Hierop zijn voertuigen van kazernes Loosduinen, Rijswijk en De Lier uitgerukt.

De brand woedt in de dakopbouw en vertoont sterke parallellen met de brand op 18 december jongstleden op de Praagsingel. Ook dit keer is de brand veroorzaakt tijdens dakwerkzaamheden. Dit keer zijn de dakdekkers echter wel ter plaatse gebleven...

Qua vlammen/rook oogt de brand minder 'heftig' dan de brand op de Praagsingel. De indruk bestaat dat er met name is opgeschaald ter voorkoming van uitbreiding. Hiervoor heeft de brandweer sloopwerkzaamheden aan het dak moeten verrichten.

De schade aan de dakopbouw is groot. Van dit type huizen staan er meer in Wateringseveld, dus naar verwachting wordt dit toch wel een dingetje.

Beeld: Rene Hendriks

O8rEI0.JPG

JusNM4.JPG

B8Cuhk.JPG

Er8s7E.JPG

9lthBi.JPG

lNGId5.JPG

sr3aU9.JPG

E2EEdF.JPG

x6Z5rb.JPG

8UxMUy.JPG

z9hHgV.JPG

ZRzpFq.JPG

noiIm9.JPG

brG8zK.JPG

vrIpHm.JPG

W69fbQ.JPG

7HYXzf.JPG

WiUmB1.JPG

DXcDyy.JPG

CIHBuG.JPG