Gewonden bij brand in woning Bierkade | Regio15.nl

Gewonden bij brand in woning Bierkade

Den Haag - Bij een brand in een woning aan de Bierkade zijn meerdere gewonden gevallen.


Minstens één van hen liep zware brandwonden op. Zij is per ambulance en met spoed/politie motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Een tweede gewonde is er minder ernstig aan toe, maar is ook gewond geraakt.

Er wordt nog een derde bewoner van het pand door de brandweer m.b.v. een hoogwerker uit de woning gehaald.

Er werden vier ambulances en een traumahelikopter gealarmeerd. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. Er is inmiddels geen vuur of rook meer zichtbaar; mogelijk gaat het meer om een steekvlam.

Eén van de bewoners had een hond bij zich. Terwijl hij in de ambulance gecontroleerd werd, ontfermde de politie zich over zijn huisdier. Later kwam de dierenambulance ter plaatse om de zorg voor de viervoeter over te nemen.

Update 15.40 uur: uit nadere informatie blijkt dat het zwaargewonde slachtoffer zichzelf in brand heeft gestoken. Zij raakte daardoor zwaargewond. Twee andere bewoners van de betreffende woning kwamen daardoor 'klem te zitten' in de woning, en hebben rook geïnhaleerd. Ook zij zijn per ambulance (maar zonder spoed) vervoerd.

Een bewoner van een naastgelegen woning heeft ook rook geïnhaleerd, terwijl tijdens de ontruiming één persoon van de trap is gevallen. Beide laatstgenoemde slachtoffers zijn ter plaatse verzorgd.

Beelden: Sebastiaan Barel, Ferrie van der Geer en Lucien de Vries

SrIu0a.jpg

vnkdXd.JPG

4vvqfb.JPG

68Si3K.JPG

ek4b2n.JPG

VgQWAh.JPG

AEr1lI.JPG

Cg7qph.JPG

lDnAo6.JPG

qvtVPJ.JPG

yCZ07B.JPG

hnMNuG.JPG

E3qXw1.JPG

NBbu5T.JPG

3j4gpT.JPG

NBbu5T.JPG

rOKU95.JPG

PoFOiT.JPG

W6r80v.JPG

ujdVwR.JPG

OxDyeB.jpg

bB7Pmq.jpg