Middelbrand aan de Hooftskadelaan | Regio15.nl

Middelbrand aan de Hooftskadelaan

th-untitled3Den Haag - Dinsdagnacht rond half drie werd de brandweer gealarmeerd voor een kelderbrand in een portiek aan de Hooftskadelaan. De brandweer had de felle brand snel onder controle.

Een gezin van een van de bovenliggende woningen werd met een hoogwerker in veiligheid gebracht.

De brand ontstond, nog door onbekende oorzaak, in twee kelderboxen onder in een portiek met zes woningen. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een felle brand die gepaard ging met grote hitte en hevige rookontwikkeling. Het portiek, de boven- en achtergelegen woningen kwamen hierdoor vol met rook te staan. De brandweer wist door een snelle inzet de brand te beperken tot de kelderruimte.

Bij aankomst van de brandweer hadden de meeste bewoners hun woningen al verlaten. Een gezin met vijf kinderen, waaronder twee baby’s, werd door de brandweer vanaf het voorbalkon in veiligheid gebracht. Het gezin werd ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd. Niemand moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De brandweer was nog geruime tijd bezig met het ventileren van de woningen. De bewoners werden elders opgevangen.

De stichting Salvage is gevraagd de bewoners te helpen met het beperken van de vervolgschade en de verdere afhandeling van de schade.

De politie heeft inmiddels een 28-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ontstaan van de brand. Hij zit nog vast voor verhoor.

Video: Ferrie van der Geer
{flv}20100817{/flv}

Op de Marofer-site is eveneens een video te zien die aldaar vannacht gemaakt is.

Foto's: Sonja Ferwerda

ws-untitled

ws-untitled2

ws-untitled3