Middelbrand boven ''Het feest van Sinterklaas'' | Regio15.nl

Middelbrand boven ''Het feest van Sinterklaas''

sanbar_img_1927_thumbDen Haag - Vanavond heeft korte tijd brand gewoed in een woning boven feestcafé ‘’Het feest van Sinterklaas’’ aan de Herenstraat.

De brand brak door nog onbekende oorzaak even na acht uur uit in een woning op de tweede (bovenste) etage. De eerste meldingen spraken over een binnenbrand in het café zelf. De brandweer bestreed de brand met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Vanwege de inzet van twee tankautospuiten is de brand opgeschaald naar middelbrand.

Uit voorzorg was ook een verpleegkundige van de motorambulance ter plaatse gevraagd (al rijden zij op dit soort dagen met een auto in plaats van een motor).

Om vijf over half negen is het sein 'brand meester' gegeven door de brandweer. De schade aan de woning als gevolg van de brand is groot.

Update 20.55 uur: De politie heeft tijdens de brand in de Herenstraat een 40-jarige vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. De politie heeft in verband hiermee in de Herenstraat een plaats delict gemaakt en de technische recherche gaat onderzoek doen naar de brand. U kunt voor tips bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Bekijk hier het persbericht van de politie over deze brand, alsmede de getuigenoproep.

Video: René Hindriks

{flv}20101203{/flv}

Foto: Sander Paardekooper

sanbar_img_1923

sanbar_img_1925

sanbar_img_1927

sanbar_img_1937

sanbar_img_1942

sanbar_img_1945