Forse schade door brand Zoetermeer | Regio15.nl

Forse schade door brand Zoetermeer

th-dsc_6632Zoetermeer - Een buitenbrand heeft vanavond voor forse schade gezorgd aan het pand van een BSO aan het Plataanhout.


Om 21.13 uur werden de brandweerlieden van kazerne Zoetermeer-Stadshart met een prio1 gealarmeerd voor een buitenbrand aan het Palissanderhout. Eénmaal aanrijdend naar de genoemde locatie, bleek de buitenbrand niet meer alleen tegen de gevel te woeden. Het vuur was inmiddels ook naar binnen geslagen, zodat ook de rest van het pand van de Buitenschoolse Opvang (die overigens officieel gelegen is aan het Plataanhout) bedreigd werd.

Centralisten van de RAC hebben na het verkrijgen van deze informatie de melding 'opgewaardeerd' naar binnenbrand, waarop ook het redvoertuig van kazerne Zoetermeer-Stadshart is gaan rijden, alsmede de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Oosterheem en de Officier van Dienst.

De bemanning van de eerste tankautospuit heeft snel na aankomst, middels een straal hoge druk, de vlammen weten te doven. Ook heeft zij voor de zekerheid water in de spouwmuur gespoten, ten einde er zeker van te zijn dat ook daar het vuur geen kans meer zag om zich uit te breiden.

De schade aan de buitenzijde van het pand is groot. Niet alleen de buitenmuur is flink zwart geblakerd, ook een deel van het kozijn en de deurpost is weggebrand. De oorzaak van de brand is onbekend, maar brandstichting zal niet ontdenkbaar zijn.

Foto's: Martijn Roggeveen

dsc_6555

dsc_6598

dsc_6610

dsc_6617

dsc_6632

dsc_6649