Middelbrand Vlamenburg Den Haag | Regio15.nl

Middelbrand Vlamenburg Den Haag

img_1462thumbDen Haag - Op de bovenste etage van een flatgebouw aan het Vlamenburg heeft een uitslaande brand gewoed.

De brand brak even na 18.00 uur uit in de slaapkamer van de woning. Op dat moment was een ouder echtpaar nog in huis. De vrouw zag kans om naar buiten te komen; haar mannelijke wederhelft was daar niet toe in staat. Hij is door de brandweer naar buiten gehaald.

Op de etage bevinden zich nog een drietal andere woningen; alle woningen werden ontruimd. Uiteindelijk bleek in één woning nog één persoon aanwezig te zijn.

De brandweer schaalde de brand op naar 'middelbrand', dit in verband met onder andere de complexiteit van de brand en de ontruiming van diverse woningen.

Het flatgebouw bevatte overigens een droge stijgleiding; de brandweer ondervond daar echter problemen mee, zodat men genoodzaakt was om een straal hoge druk buitenlangs op te voeren.

Een derde tankautospuit werd ter plaatse gevraagd; deze kwam van kazerne Den Haag-Archipel. Ook het hulpverleningsvoertuig van kazerne Wassenaar werd ter plaatse gestuurd. Deze twee voertuigen werden ingezet voor het bestrijden van een wateroverlast in de kelder van het flatgebouw. Door een mankement aan de onderkant van de droge stijgleiding, lekte er water de kelder in. Aangezien personeel van de al ter plaatse zijnde voertuigen druk bezig was met het bestrijden van de brand, is extra bemanning hiervoor opgeroepen.

Twee ambulance's en de motorondersteuning kwamen ter plaatse; het oudere echtpaar is door het ambulancepersoneel op rookinhalatie onderzocht en heeft de twee naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zullen ze naar alle waarschijnlijkheid een nacht moeten blijven.

De woning van het echtpaar is niet meer bewoonbaar; de bewoners van de overige woningen op de verdieping van de brand zullen gewoon hun woning weer kunnen betreden. Voor de getroffen woning komt Stichting Salvage ter plaatse.

Het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden vind u hier.

Video: Rene Hendriks

{flv}20101216{/flv}

Foto’s: Machiel Janssen en Ron Pietersen

img_1442

img_1465

CRW_5954_sm

img_1472

CRW_5960_sm

CRW_5962_sm

img_1499

img_1509

CRW_5951_sm

CRW_5969_sm