Politie probeert partijen te scheiden | Regio15.nl

Politie probeert partijen te scheiden

Den Haag - Vandaag hadden een hoop mensen zich rond het Vredespaleis verzameld.


Daar heeft Zuid-Afrika een rechtszaak tegen Israel aangespannen bij het Internationaal Strafhof. Zij stellen dat Israel met de aanvallen op de Gazastrook niet alleen Hamas uit wil schakelen, maar dat zij ook genocide plegen op de Palestijnse bevolking van het gebied.

Zoals verwacht hadden zich een groot aantal sympathisanten aan Palestijnse zijde verzameld. Maar er zijn ook tegendemonstranten in de stad; demonstranten die juist aan de kant van Israel staan, en stellen dat het land alle recht heeft om zich te verdedigen na de aanvallen vanuit de Gazastrook op de bevolking van Israël op 7 oktober j.l.

Het is duidelijk dat de twee groepen elkaar niet in het oog moeten krijgen, omdat dat mogelijk op ongeregeldheden uit kan lopen. De politie houdt beide groepen daarom op afstand van elkaar. De pro-Israel demonstranten staan op het Lange Voorhout; de pro-Palestina demonstranten in de straten rondom het Vredespaleis. Zij volgen het verloop van de rechtszaak op grote schermen.

Beelden: Rick en Bob van Keulen

De pro-Israel demonstratie op het Lange Voorhout

dlyvqa.jpg

iJNkCO.jpg

FNKJet.JPG

De Palestijnse demonstratie in de straten rond het Vredespaleis.

Pro-Palestijnse demonstranten die zich pal voor het Vredespaleis hadden verzameld, werden door de politie op enige afstand gezet. Daarbij werd flink geduwd en getrokken.

TMbpVp.JPG

tzdZBE.JPG

HUgNKY.JPG

UZULvA.JPG

FOkWYE.JPG

grpfE2.JPG

hoBNbr.JPG

uP3rw0.JPG

zHBAds.JPG

tU0goD.JPG

uLr03W.JPG

z7ol2w.JPG

Een 41-jarige Amsterdammer maakte met een vlaggenstok een slaande beweging naar een politiepaard. Het dier deinsde naar achteren, en liep ‘licht letsel’ op toen het een verkeersbord raakte. De man werd later aangehouden.

0V6VNW.JPG

FYsPja.JPG

Aan het einde van de middag liepen de demonstranten samen naar het station Den Haag CS. Dat verliep verder rustig..

fITNJO.JPG