Uit het nest en de dakgoot in | Regio15.nl

Uit het nest en de dakgoot in

Wassenaarse-t-Wassenaarse-10Den Haag - De brandweer heeft vanochtend op verzoek van de dierenambulance twee meeuwenjongen uit de dakgoot gered.


Vermoedelijk zijn beide jonge beestjes uit het nest gevallen dan wel ontsnapt en zijn zij via het dak in de dakgoot terecht gekomen.

Een buurvrouw hoorde de beestjes piepen en heeft de dierenambulance gebeld. Deze hebben via de buren met behulp van een ladder één 'avonturier' kunnen pakken. De ander was snel het hoekje om gevlucht om zo uit de handen van de medewerker van de dierenambulance te blijven.

Om de overgebleven vluchteling te kunnen pakken kwam de hoogwerker van kazerne Leidschendam-Voorburg ter plaatse. Samen met de bemanning van de kazerne Den Haag/Achipel hebben zij de tweede vluchteling uit de dakgoot kunnen halen. Dit alles onder toeziend oog van de moedermeeuw.

De beide diertjes zijn in een box gedaan en naar de dierenarts gebracht om daar onderzocht te worden. Zeer waarschijnlijk zullen zij verder worden verzorgd en als zij zijn aangesterkt weer in de natuur worden uitgezet.

Foto's: Ruben van Essen

w-Wassenaarse-1

w-Wassenaarse-2

w-Wassenaarse-3

w-Wassenaarse-4

w-Wassenaarse-5

w-Wassenaarse-6

w-Wassenaarse-7

w-Wassenaarse-8

w-Wassenaarse-9

w-Wassenaarse-10