Levend konijn in een zak gedumpt op het Spui | Regio15.nl

Levend konijn in een zak gedumpt op het Spui

Den Haag - Een levend konijn is op oudejaarsavond in een plastic zak gedumpt bij een tramhalte centrum. 


Een vrouw zag iets knagen en bewegen in een plastic zak. Toen ze dichterbij liep om te kijken kwam er een konijn uit. De konijn liep over de tramhalte rond. In de plastic zat zat voer, waaronder wortels. 

Een vrijwilliger van de Dierenambulance Den Haag kwam ter plaatse en heeft het beestje meegenomen. Bekende influencer Gabs Wildebras was erbij, Wildebras loopt mee met de dierenambulance om later kinderen meer te kunnen vertellen over dieren en vuurwerk. 

Agenten hebben gegevens genoteerd, en gaan proberen te achterhalen wie het beestje er heeft achtergelaten. Mensen die het konijn herkennen worden aangemoedigd dit bij de politie te melden. Het diertje is geschrokken, maar raakte niet gewond. 

Veel mensen hebben de inzet van de dierenambulance gezien, en spreken schande van de gebeurtenis. De dierenambulance krijgt juist veel lof voor hun snelle optreden. Het dumpen van een konijn in een plastic zak is al een hele domme actie en dierenmishandeling, maar juist op een dag als vandaag (met al het geluid van vuurwerk om hem heen) moet het helemaal stressvol voor het dier zijn geweest.

Het dier zal in de komende dagen waarschijnlijk de kans krijgen om tot rust te komen en worden bekeken door een dierenarts. Daarna wordt waarschijnlijk een ander huis ervoor gezocht.

Wa itemdankzijtiplijjn

Update 1 januari: Dierenambulance Den Haag e.o. laat weten dat het konijn het helaas niet heeft gered......

Beeld: Daan van den Ende 

KdzdMt.JPG

NywArv.JPG

Gvm5B8.JPG

rEP8sy.JPG

Hg2atK.JPG

sQiK8I.JPG

85Mkk4.JPG

6awcVp.JPG

QwrDXc.JPG

oZWpZh.JPG