Zwaan zonder startbaan van Zeelandstraat | Regio15.nl

Zwaan zonder startbaan van Zeelandstraat

Leidschendam - Een koppel zwanen had zichzelf in de problemen gebracht.


Een zwaan heeft een behoorlijk lang stuk nodig om 'op te kunnen stijgen'. Een lange startbaan, zogezegd.

Maar twee zwanen (vermoedelijk op zich naar een plek om te gaan broeden) waren geland in 'een bak met water' aan de Dokter van Zeelandstraat. Hoewel op het eerste gezicht ruim genoeg leek., was het toch te klein om weer op te kunnen stijgen. Daarom werd eerst de dierenambulance en daarna de brandweer erbij geroepen.

Dat is in voorgaande jaren ook gebeurd. Ook toen heeft de brandweer de zwanen verplaatst naar open water. En ook dit jaar vroeg de dierenambulance de brandweer er weer bij, om het eigenwijze pluimvee de weg naar open water te wijzen.

In eerste instantie ging de bemanning van de autospuit in waadpak op de vogels af. Maar die konden telkens om de brandweermensen heen komen. Daarom werd er een duikwagen ter plaatse gevraagd, omdat daarmee 4 mensen extra het water in kunnen.

Met een linie van 6 mensen lukte het wel om de zwanen te vangen. Zij werden vervolgens vlakbij in een andere sloot uitgezet. Daar hebben ze meer ruimte om op snelheid te komen, maar ook een directe toegang tot de Vliet.

Beelden: Rene Hendriks

PQmwqb.JPG

USqRpb.JPG

DXEr3L.JPG

Cmajk5.JPG

BXinfI.JPG

DXEr3L.JPG

9thleg.JPG

bp2Wsq.JPG

CMgJxW.JPG

lKoK9b.JPG

ODd9yM.JPG

Mk9QGL.JPG