Explosief in tas aangetroffen op straat aan de Hogewal | Regio15.nl

Explosief in tas aangetroffen op straat aan de Hogewal

Den Haag - Vannacht is er een explosief aangetroffen in een zwarte Puma tas bij een pand aan de Hogewal. 


Twee jongens van 13 en 14 jaar werden aangehouden op verdenking van het plaatsen van het explosief. Zij hadden waarschijnlijk de intentie om opnieuw een zware explosie aan te richten bij het pand waar op 8 januari jl. ook al een zware explosie plaatsvond. 

Bij een voordeur lag een zwarte puma tas met daarin draden en springstof. De Teamleider Explosievenverkenning (TEV) kwam ter plaatse en besloot al snel op te schalen. Agenten hebben een Plaats Delict (PD) afgezet met politielint en de Hogewal is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De omgeving werd ruim afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is met spoed ter plaatse gekomen. Een bomexpert heeft de tas verplaatst en vervolgens grondig onderzocht. In de tas zat een pakket met draden en springstof. 

Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en rechercheurs zijn ter plaatse en doen uitgebreid onderzoek. Een ambulance en brandweer stond standby. Er raakte niemand gewond.

De personen en het explosief werden vlak naast het pand aangetroffen waar op 8 januari jl. een verwoestende explosie plaatsvond. De schade was toen enorm en meerdere winkels en panden raakten fors beschadigd. De avondwinkel is met hout dichtgetimmerd en er hangen posters op van de Gemeente Den Haag met daarop de tekst: 'gesloten vanwege een ernstig geweldsincident'

Beeld: Daan van den Ende

bujB93.JPG

OaJdpD.JPG

oHBwNI.JPG

PdtuFS.JPG

aByuGc.JPG

S4XrS6.JPG

xVythq.JPG

KaAaF6.JPG

pTNFdH.JPG

fk27rU.JPG

WXCbCG.JPG

Ck88j7.JPG

9QlHZ6.JPG

FZdTD0.JPG

4XEKOj.JPG

FZdTD0.JPG

SWHBDl.JPG

uMORBO.JPG

g8TEIG.JPG

rvsX4G.JPG

FeDyWq.JPG

iwdkjy.JPG

YfYM6y.JPG

VvHbKB.JPG

erzaOm.JPG

btUZOk.JPG

LoRCPL.JPG

XbxVrI.JPG