Man gewond bij plaatsen explosief bij woning aan de Juliana van Stolberglaan | Regio15.nl

Man gewond bij plaatsen explosief bij woning aan de Juliana van Stolberglaan

Den Haag - Bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan is donderdagavond een man gewond geraakt bij het plaatsen van een explosief bij een woning.


Rond kwart voor twaalf was de man bezig met het ontsteken van het explosief toen daarbij iets mis ging. De man sloeg daarna op de vlucht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) hebben het explosief materiaal bestaande uit zwaar vuurwerk en een fles met brandbaar materiaal veiliggesteld.

De woning was eerder deze week ook al doelwit was van criminelen. Toen werden een 17-jarige jongen en een 60-jarige man aangehouden door de politie, toen zij betrapt werden met een explosief vlakbij de woning. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft die ochtend een zelfgemaakt explosief onschadelijk gemaakt.

Omdat er na het incident van vanavond mogelijk brand was ontstaan, kwam ook de brandweer met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand in het portiek al gedoofd te zijn.

De politie heeft een deel van de straat afgesloten voor onderzoek en doet een buurtonderzoek. Voor zover bekend zijn er dit keer geen verdachten aangehouden.

De gemeente heeft de woning na het incident van afgelopen dinsdag voor enige tijd gesloten. Op de ramen van de woning zijn posters van de gemeente geplakt.

Het AD schreef dinsdag op basis van bronnen dat er in deze zaak mogelijk sprake is van een link met een geweldsgolf in Rotterdam. 

Beelden: Daan van den Ende en Cray van Zutphen

ZtMb27.jpg

Z6ctTp.JPG

WunWTB.JPG

4VJtPt.JPG

IEGVcw.JPG

Q89lkE.JPG

Y3dJ4X.JPG

0ZX5I8.JPG

6yj1G0.JPG

KV2q0K.JPG

p1Dxr6.JPG

X6JtNK.JPG

ocZBEB.JPG

yf28dg.JPG

ErkwVg.JPG

IanJ56.JPG

BIobSv.JPG

5bpjuz.JPG

dyWnpN.JPG

Gx5Mli.JPG

8EizHQ.JPG