Ontsnapte hond gevangen in Voorburg | Regio15.nl

Ontsnapte hond gevangen in Voorburg

Voorburg - Een ontsnapte hond heeft vanavond veel onrust veroorzaakt in de Einddorpstraat.


Drie weken geleden kwam de hond 'Rocky' bij de huidige eigenaar wonen. Sindsdien was het opvoeden moeilijk. Tegen tien uur vanavond ontsnapte de hond, en weigerde om het huis weer binnen te gaan.

Ook naar de gealarmeerde politie en buurtbewoners luisterde Rocky niet. In plaats daarvan bleef hij luid blaffend op straat lopen. Door alle druk die op hem werd gelegd werd Rocky onzeker, en daardoor weer agressief en gevaarlijk. Volgens omstanders heeft Rocky bij een vangpoging iemand geprobeerd te bijten.

Vanaf dat moment stond de politie met pepperspray klaar om de hond in het uiterste geval de baas te kunnen zijn. Ook werd de hondenbrigade van de politie ter plaatse gevraagd. Zij hebben natuurlijk meer ervaring met honden en het vangen daarvan. Ook zijn zij in het bezit van onder andere vangstokken.

Helaas lukte het ook hen niet om de hond te vangen, zonder geweld tegen het dier te gebruiken.

Uiteindelijk heeft een toevallig passerende dierentrainster Bernice Muntz het vertrouwen van de hond weten te winnen, waarna zij hem kon aanlijnen. Daarna kon zij Rocky zonder problemen weer naar binnen brengen.

De eigenaresse heeft het advies gekregen om een honden gedragstherapeut in te schakelen.

Foto's: Ruben van Essen en Rene Hendriks

w-Hond-Ruben-5

w-Hond-Ruben-1

w-Hond-Ruben-2

w-PEEN4186

w-Hond-Ruben-4

w-PEEN4192

w-PEEN4196

w-Hond-Ruben-3

w-PEEN4206