Hulpverleners helpen elkaar op Sportlaan | Regio15.nl

Hulpverleners helpen elkaar op Sportlaan

th-ambu05aDen Haag - Dat men de taak om hulpbehoevende te helpen serieus neemt bij de diverse hulpverleningsinstanties en de wil om iemand zo snel mogelijk te helpen daarbij sterk aanwezig is, bleek vanmorgen bij een melding van een assistentie ambulance op de Sportlaan.


In een woning aldaar was een persoon onwel geworden, die gereanimeerd moest worden. Op verzoek van het ambulancepersoneel werd de brandweer ter plaatse gevraagd om de patiënt met het redvoertuig van de vierde etage naar beneden te vervoeren. Een handeling die vrijwel routine is geworden voor de brandweer, daar zij nu best vaak voor deze vorm van hulpverlening gevraagd worden.

Ook de politie was met een aantal eenheden ter plaatse gekomen, hetgeen bij een melding van een reanimatie vrij standaard is. Het ambulancepersoneel had dermate hun handen vol aan de reanimatie dat politiepersoneel de ambulance naderbij heeft gehaald, teneinde het slachtoffer sneller te kunnen vervoeren. Ook heeft zij geassisteerd met het vervoeren van diverse materialen die benodigd waren bij de reanimatie. Het slachtoffer is onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

Het is deze combinatie van samenwerking die laat zien dat 'hulp bieden aan hen die het behoeven' een motto is die de diverse hulpverlenende instanties bindt en dat men zich altijd zal inspannen om een slachtoffer zo goed en zo snel te helpen.

Foto's: Erwin van der Lem

ambu03a

ambu05a

ambu07a

ambu13a