Zeer grote brand bij Fitshape in Wateringen | Regio15.nl

Zeer grote brand bij Fitshape in Wateringen

Fitshape-KOPt-Fitshape-Tim-2Wateringen - Een uitslaande brand heeft vanavond het bedrijf Fitshape aan de Klopperman in de as gelegd.

Omstreeks tien over half acht kreeg de brandweer melding van een uitslaande brand op het bedrijventerrein. Direct gingen brandweereenheden van Wateringen en Delft ter plaatse.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan op het midden van het dak, waarna een deel van het dak is ingestort. Omstanders hebben ook enkele (kleine) ontploffingen gehoord vanuit het pand.

Mogelijk was de brand dus al enige tijd bezig, voordat deze ontdekt en gemeld werd. Bij aankomst werd duidelijk dat de brand inmiddels te groot was om met twee tankautospuiten te kunnen blussen, daarom werd er binnen negen minuten opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Zo kwamen er meer brandweervoertuigen uit Den Haag, Monster, Maasdijk, Den Hoorn, De Lier, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk ter plaatse.

Ook waren er meerdere haakarmvoertuigen met dompelpompen en een commmando-haakarmbak ter plaatse. Drie hoogwerkers waren rond het pand klaargezet om de brand van bovenaf te blussen.

Het trappenhuis van het kantoorgedeelte aan de voorzijde van het pand is uitgebrand, maar daarna was er langere tijd geen vuur meer aan de buitenkant te zien. De brand woedde wel nog in het magazijn. De hitte binnen was te intens om een binnenaanval te kunnen doen. Daarom is gewacht totdat de brand weer uitslaand zou worden. Rond tien uur werd het in het pand zo heet dat de muren begonnen te gloeien. Nog geen half uur later stortte een deel van het dak in en sloegen de vlammen het pand uit.

Op dat moment kon de brandweer alle capaciteit die al langere tijd klaar stond, in gaan zetten om daadwerkelijk te gaan blussen. Na ongeveer een 15 tot 30 minuten werd de brand al duidelijk minder intens door de grote hoeveelheden water die erop gegooid werden. De brandweervoertuigen werden gevoed door twee grote dompelpompen, omdat de brandkranen die op het industrieterrein liggen niet berekend zijn om dergelijke hoeveelheden water aan te leveren.

In het pand zaten 3 bedrijven. Een groot deel werd in beslag genomen door "Fitshape", eigendom van voormalig profvoetballer Tscheu La Ling. Ook zat in het pand een bedrijf wat handelt in kipproducten.

Uiteraard is het pand uiteindelijk geheel verloren gegaan. Een sloopbedrijf heeft de muren omver getrokken, zodat de brandweer effectief de vuurresten kon nablussen.

De brandweer heeft meetploegen ingezet om te kijken of er gevaar bestond voor de omgeving. Behalve de bij brand gebruikelijke rookgassen zijn er geen gevaarlijke stoffen gemeten. Burgemeester van der Tak is gedurende een groot deel van de brand aanwezig geweest om zich op de hoogte te stellen van de bluswerkzaamheden en de gevolgen van de brand voor de omgeving.

Video: Tim de Kleyn , Rene Hendriks en Ivar Gieles

Foto's: Tim de Kleyn, Dirk van der Zanden, René Hendriks, Joeri Kors, Lars Koeze en Piet de Ruyter

w-Fitshape-Tim-1

Fitshape-Dirk-1

Fitshape-Joeri-1

w-Fitshape-Tim-2

Fitshape-Dirk-2

Fitshape-Ivar-1

Fitshape-Rene-1

Fitshape-Rene-2

w-IMG 1056

Fitshape-Rene-3

w-IMG 3212

w-PEEN4018

w-PEEN4006

w-IMG 1290

w-TDK 3749

w-IMG 3229

Fitshape-Dirk-3

w-IMG 1120

w-PEEN4088

w-IMG 1123

w-IMG 3251

Fitshape-Dirk-4

Fitshape-Ivar-4

w-PEEN4076

Fitshape-Rene-5

Fitshape-Dirk-5

Fitshape-Ivar-3

Fitshape-Dirk-7

w-IMG 3300

Bij daglicht zijn de verwoestingen die de brand heeft aangericht goed te zien.

w-DSC09143

w-DSC09131

w-DSC09132

w-DSC09139