Uitslaande brand in boerenschuur Groeneveld | Regio15.nl

Uitslaande brand in boerenschuur Groeneveld

IMG 1464t-IMG 1445Schipluiden - Een grote brand bij een boerenbedrijf heeft een schuur volledig vernield. 


De brand gaat gepaard met veel rook die tot in de wijde omtrek te zien is. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand' en later tot 'grote brand'. Dit had ook te maken met de bluswatervoorziening; omdat het een afgelegen weg betreft moeten dergelijke grote hoeveelheden bluswater ook over grotere afstanden gehaald worden. De drinkwaterleiding in de buitengebieden is voor normaal gebruik voldoende, maar niet om grote branden te blussen.

Ook is er een ambulance ter plaatse geweest, die drie personen heeft onderzocht op rookinhalatie. Voor zover ons bekend is uiteindelijk niemand vervoerd naar een ziekenhuis.

Het gaat om twee gekoppelde schuren. De brandweer heeft één schuur grotendeels kunnen behouden. Er is sprake van vee in die naastgelegen schuur die bedreigd wordt door de vlammen. Het is nog niet duidelijk of de dieren inmiddels in veiligheid zijn, en of zij gewond zijn geraakt. De brandende schuur is volledig verloren gegaan. 

Update: Het vee is veilig uit de schuur gekomen, en zijn een weiland in gestuurd. Eén koe is in de paniek in een sloot terecht gekomen. De bewuste dame is er later door de brandweer weer uitgehaald.

In de beginfase van de brand waren kleine explosies te horen; mogelijk van gasflessen die in de schuur stonden opgeslagen. Na ongeveer een kwartier blussen nam de intensiteit van de brand af. De brandweer kreeg assistentie van een politiehelikopter, die vanuit de lucht een overzicht van de brand kan aanleveren.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Tim de Kleijn

w-IMG 1420

w-IMG 1425

w-IMG 1445

w-IMG 1448

w-IMG 1450

w-IMG 1451

w-IMG 1464

w-IMG 1485

w-IMG 1475

w-IMG 1481

w-TDK 9599

w-TDK 9602

w-TDK 9609

w-TDK 9618

w-IMG 1516