Brandweer redt bewoners uit brandend pand Weimarstraat | Regio15.nl

Brandweer redt bewoners uit brandend pand Weimarstraat

Den Haag - Vijf bewoners zijn vannacht bij een brand in de Weimarstraat door de brandweer uit hun woning gered.


De brand ontstond om even voor half twee in een woning boven toko 'Warung Yanti'.

Er bevonden zich op dat moment drie bewoners in de woning en die konden niet via de gebruikelijke uitgang naar buiten. Zijn zijn daarom door brandweermensen met behulp van meerdere ladders naar beneden geholpen, tezamen met twee bewoners van een naastgelegen woning. Hierna zijn zij in een ambulance onderzocht op rookinhalatie. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Omdat de bewoners van het getroffen pand niet terug kunnen naar hun woning, zal tijdelijke opvang voor hen worden geregeld.

De brandweer, die opschaalde naar 'middelbrand', had de brand snel onder controle. De oorzaak van de korte maar felle brand is niet bekend; hier zal onderzoek naar worden gedaan. De toko onder de woning heeft waterschade opgelopen door de brand.

Tijdens de brandbestrijding heeft een - vermoedelijk dronken - omstander enkele agenten beledigd. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Update 13.30: De politie maakt bekend één persoon te hebben aangehouden na onderzoek in de woning, waaruit bleek dat de brand is aangestoken. Men zoekt nog naar getuigen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 7521

w IMG 7532

w IMG 7533

w IMG 7539

w IMG 7542

w IMG 7549

w IMG 7562

w IMG 7567

w IMG 7570

w IMG 7579

w IMG 7582

w IMG 7588b