Vrouw in brand op Troelstrakade | Regio15.nl

Vrouw in brand op Troelstrakade

Den Haag - Een bizar incident op de Troelstrakade vanmorgen.


Een vrouw is waarschijnlijk overgoten met een vloeistof en in brand gestoken. Het is niet duidelijk of zij dat zelf heeft gedaan (en het dus om een poging zelfdoding gaat), of dat iemand anders dat gedaan heeft.

In 2011 was er op de Troelstrakade in ieder geval een incident wat overeenkomsten vertoont met deze gebeurtenis. Zolang er niet met 100% zekerheid vaststaat wat er vandaag gebeurd is, behandelt de politie de plek dus als een 'plaats delict' en doet sporenonderzoek.

Om de ambulancebemanning medisch bij te staan is de traumahelikopter LL2 uit Rotterdam ter plaatse gekomen en geland op het veld van voetbalvereniging 'de Ster'. Nadat de vrouw zover mogelijk gestabiliseerd was, is de ambulance met spoed en met motorbegeleiding vertrokken naar het brandwonden centrum in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam.

Update 13:00: De politie gaat inmiddels uit van poging zelfdoding.

Update 16:00: De vrouw is voor aankomst van de brandweer door passanten geblust. Desondanks zijn haar verwondingen aanzienlijk en is haar toestand zeer zorgwekkend.

De politie geeft aan dat omstanders die getuige zijn geweest van de gebeurtenissen, contact op kunnen nemen met Slachtofferhulp als zij hier behoefte aan hebben.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Mike van Doorn, Dejan Jeremic en E. Hoornweg

w DSC 3660

w DSC 3672

w DSC 3641

w DSC 3663

w IMG 0512

w DSC 3674

w IMG 0516

w DSC 3680

w DSC 3698

w heli