Gasbrand in woning Linnaeusstraat Den Haag | Regio15.nl

Gasbrand in woning Linnaeusstraat Den Haag

Den Haag - Een woningbrand aan de Linnaeusstraat zorgde vanavond voor veel commotie in de buurt.


Rond kwart voor acht kreeg de brandweer een melding binnen over een woningbrand aan de Linnaeusstraat in Den Haag.

Meerdere voertuigen werden met spoed op pad gestuurd. Het eerst aanrijdende voertuig besloot op basis van de ernst van de melding al op te schalen naar 'middelbrand'. De brand was kort uitslaand.

Ter plaatse werd geconstateerd dat de vlammen achter de voordeur tegen het plafond aan sloegen. Meteen is de eerste eenheid begonnen met blussen. De politie had ondertussen al verschillende omliggende (portiek)woningen ontruimd.

Al snel bleek het te gaan om gas wat in brand stond. Schade beperken en zorgen dat de gehele woning niet uitbrande werd eerste zorg. Brandend gas kan beter blijven branden, want als de gasbrand geblust zou worden vult de woning zich met onverbrand gas, wat weer makkelijk kan exploderen door de gloeiende vuurresten. Daarom laat de brandweer de gasvlam branden en werd Joulz gevraagd ter plaatse te komen om de gasleiding onder de stoep te komen afsluiten, zodat de brandstof voor de brand opraakt en de brand zichzelf dooft.

Direct bij de eerste melding is uit voorzorg een ambulance ter plaatse gestuurd. Er is echter niemand gewond geraakt bij deze brand.

Ongeveer tien voor negen heeft Joulz de gasleiding afgesloten en waren de vlammen gedoofd. Gelijktijdig is voor een heel huizenblok tijdelijk de elektra afgesloten. Ongeveer achttien portieken in de Linnaeusstraat en ook een aantal woningen in aangrenzende straten zijn daardoor verstoken van stroom.

Omstreeks kwart voor tien hadden de meeste portieken - sneller dan verwacht - weer stroom. Met uitzondering van het portiek naast het brandadres. De bewoners van deze woningen zullen de nacht elders moeten doorbrengen. Om hen op te vangen is een HTM-bus ter plaatse.

Video en foto's: Sander Paardekooper

yONBDx.JPG

gybpob.JPG

aAqN15.JPG

t3IkdU.JPG

q8C7rE.JPG

NF25Sg.JPG

nUIZKv.JPG

BDexV1.JPG

rSPZfs.JPG

6nVzVD.JPG

sLHHvq.JPG

DnL4jY.JPG

SbdX8M.JPG

f56Rv5.JPG

MBHwiq.JPG

TL6Ude.JPG

FF6Nlv.JPG

Ve10mX.JPG