Veel schade na keukenbrand Burg. Caan van Necklaan | Regio15.nl

Veel schade na keukenbrand Burg. Caan van Necklaan

Leidschendam - Een keukenbrand heeft vanmiddag veel schade veroorzaakt in een woning aan de Burgemeester Caan van Necklaan.


De brand ontstond even voor zes uur in de flatwoning op de eerste etage. Een vrouw had in haar keuken een pan met vet op het vuur staan toen de vlam in de pan sloeg. Daarbij sloegen de vlammen in het rookkanaal, waardoor de rook zich kon verspreiden naar omliggende woningen.

De vrouw heeft de pan opgepakt en daarbij heeft zij lichte brandwonden opgelopen. Haar kleinzoon, die ook in de woning aanwezig was, heeft de brandweer gebeld.

Eenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen en de officier van dienst zijn ter plaatse gekomen. Politie en brandweer hebben tien omliggende woningen ontruimd. De bewoners daarvan zijn onder andere tijdelijk opgevangen in politievoertuigen. Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet is opgeschaald naar 'middelbrand'.

De gewonde vrouw is onderzocht door ambulancepersoneel op rookinhalatie en haar brandwondjes zijn door hen verzorgd; zij hoefde niet te worden vervoerd.

Nadat er metingen waren verricht zijn de omliggende woningen vrijgegeven en konden de bewoners hun huizen weer in. De woning waar het brandde heeft veel rookschade opgelopen en is voorlopig onbewoonbaar. Stiichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het verwerken van de schade en het regelen van eventuele tijdelijke opvang.

Foto's: Rob Koren, Arie Tuit en Rene Hendriks

w 20160114 181123

l4Dwe4.jpg

sLl3Hp.jpg

NbC2S3.JPG

ke3F3u.JPG

Bx7sDB.JPG

UlW7NZ.JPG