Cafe in brand gestoken met molotovcocktail Den Haag | Regio15.nl

Cafe in brand gestoken met molotovcocktail Den Haag

Den Haag - 'Cafe Bar Global' aan de Amsterdamse Veerkade in de Haagse binnenstad heeft vrijdagnacht in brand gestaan nadat er een molotovcocktail naar binnen werd gegooid.


Omwonenden ontdekten de brand en hebben, nadat zij de hulpdiensten hadden gealarmeerd, zelf met een poederblusser en een brandslang de brand geprobeerd te blussen. 

De brandweer kwam snel ter plaatse en heeft de deur geforceerd. Na de bluswerkzaamheden heeft de brandweer het pand geventileerd. 

Getuigen zagen een man geheel gekleed in het zwart met een capuchon op wegrennen in de richting van de Doubletstraat. De man zou volgens getuigen kort daarvoor een steen door de ramen hebben gegooid en daarna een molotovcocktail naar binnen hebben gegooid. 

De politie heeft een ruim 'Plaats Delict' (PD) afgezet en uitgebreid onderzoek gedaan, onder andere door diverse getuigenverklaringen op te nemen en sporen veilig te stellen. Er zijn onder andere handschoenen en stenen gemarkeerd als sporen. 

Er vielen bij dit incident geen gewonden.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen. Heeft u iets verdachts gezien in en nabij de Amsterdamse Veerkade? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Foto's en video: Donny Kooistra

w IMG 0682

w IMG 0686

w IMG 0709

w IMG 0715

w IMG 0737

w IMG 0739

w IMG 0744

w IMG 0746

w IMG 0750