Brand in het dak Erasmus College na werkzaamheden | Regio15.nl

Brand in het dak Erasmus College na werkzaamheden

Zoetermeer - Bij het Erasmus College aan het Van Doornenplantsoen is vanochtend brand ontstaan.


De brand is even na half tien ontstaan tijdens werkzaamheden op het dak, en ging gepaard met veel rook. Op een gegeven moment kwamen er zelfs vlammen iot het dak.

De brandweer is uitgerukt met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Beide tankautospuiten zijn ingezet, dus het nader bericht luidde 'middelbrand'.

De school is na het ontstaan van de brand meteen ontruimd; de ongeveer 1900 eerlingen en het personeel zijn op de parkeerplaats van de school verzameld.

Een dakdekker en de conciërge van de school, die een bluspoging hadden ondernomen, hebben daarbij rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoefden echter niet te worden vervoerd.

Om de brand te kunnen blussen en verdere uitbreiding via de spau te voorkomen heeft de brandweer twee gaten in de buitengevel gemaakt en een aantal gevelplaten verwijderd.

Omstreeks half elf was de brand onder controle en mochten leerlingen en personeel weer naar binnen. Een groot deel van de leerlingen is overigens naar huis gestuurd. Het gebouw waar de brand heeft gewoed zal, vooral door de brandlucht, vooralsnog gesloten blijven.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Roy Wolters, Daniëlle Roeleveld en Peter Hunt

w 13052465 819580981507521 732313821 o

w DSC04714

w DSC04716

w DSC04719

e0vY4x.JPG

TJmQx2.JPG

Wi1sTV.JPG

35EIDw.JPG

9ZJsSi.JPG

v4KZxM.JPG

Nsf2we.JPG

pyGJfO.JPG

GDw7RQ.JPG

MHpAlM.JPG

0ksexy.JPG

NYYSyM.JPG