Brand verwoest woning Herman Costerstraat | Regio15.nl

Brand verwoest woning Herman Costerstraat

Den Haag - Een forse woningbrand heeft vanavond veel schade veroorzaakt aan een benedenwoning aan de Herman Costerstraat.


Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een forse uitslaande brand met daarbij veel rookontwikkeling. Daarom werd het personeel van beide autospuiten ingezet en werd er dus opgeschaald naar 'middelbrand'.

De hevig geëmotioneerde bewoners werden tijdelijk op straat opgevangen. Vanwege het gure weer kregen zij dekens aangeboden.

De brandweer evacueerde de bewoners van 10 naastgelegen portiekwoningen. Er werd een ambulance gealarmeerd voor het geval dat er mensen last hadden van de rook die ze mogelijk hebben ingeademd. Uiteindelijk zijn twee bewoners door de ambulancebemanning onderzocht, maar niet vervoerd naar het ziekenhuis.

Het pand liep forse rook- en roetschade op door de brand. Voor vannacht zal voor de bewoners een andere slaapplek moeten worden gezocht. Dat geldt zowel voor de getroffen woning, als voor de 10 omliggende woningen. Stichting Salvage zal hen waar mogelijk bijstaan. Om de groep warm op te vangen is een HTM bus ter plaatse gekomen. Het is nog niet bekend of de bewoners van de 10 omliggende woningen de nacht elders moeten doorbrengen. 

Team Brandonderzoek zal een onderzoek instellen. Dat betekent niet dat er per definitie sprake is van brandstichting, maar het kan ook zijn dat de brand zich (te) snel ontwikkeld heeft door een productiefout in wandbekleding of een electrisch apparaat in de woning. Een onderzoek van TBO is dan ook meer gericht op 'leren van de brand'.

Foto's en video: Daan van den Ende, Donny Kooistra en Patrick Kramer

1lNPIb.JPG

 

w IMG 1646

 

GZqokW.JPG

xVyGe6.JPG

kF1eky.JPG

S9495A.JPG

w DKM 5654 1

w DKM 5680 1

w DKM 5705 1

AgHejD.JPG

FGPHTB.JPG

w IMG 1689

srfyre.JPG

ax7Sdq.JPG

AxC5pE.JPG

UD3dFa.JPG

CoGE70.JPG

ePm7wp.JPG

b5Fu1M.JPG

jeHR4i.JPG