Middelbrand in woning wooncomplex | Regio15.nl

Middelbrand in woning wooncomplex

Den Haag - Een woning in een wooncomplex aan de Burgemeester Patijnlaan is in de nacht van zondag op maandag verwoest door brand.


Rond kwart voor twee 's nachts belden bewoners de brandweer, omdat zij bij een naastliggende woning veel rook en brandlucht hadden waargenomen. Direct werden de brandweerlieden van kazernes Archipel en Centrum gealarmeerd.

Brandweerlieden van kazerne Archipel - die een kleine 200 meter vanaf de brandlocatie ligt - waren snel ter plaatse en hebben van buitenaf via de Timorstraat direct de blussing ingezet. Hun collega's van kazerne Centrum waren niet veel later ter plaatse en zijn vanuit de centrale ingang de woning binnen gegaan.

In de woning troffen brandweerlieden een ouder persoon, die zij uit de brandende woning hebben kunnen redden. Het slachtoffer is overgedragen aan de ambulancedienst.

Na onderzoek in de ambulance is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Het adembeschermingsvoertuig van kazerne Wateringen is ter plaatse gekomen om de lege luchtcillinders te vervangen, zodat de brandweerlieden bij een eventuele nieuwe melding vannacht direct weer inzetbaar zijn.

Als gevolg van de vele hulpverleningsvoertuigen op de Burgemeester Patijnlaan en de Timorstraat waren deze tijdelijk afgesloten.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Roy Wolters

x5WkNw.JPG

8HqgAn.JPG

SWlHlg.JPG

u5XDLN.JPG

2G0WKc.JPG

upafv4.JPG

5DFmhw.JPG

JvQAkw.JPG

i6Sn8p.JPG

GCivjr.JPG

tRkkvb.JPG

Ktyjal.JPG