Grote brand in gebouw voormalig Ministerie van Veiligheid en Justitie | Regio15.nl

Grote brand in gebouw voormalig Ministerie van Veiligheid en Justitie

Den Haag - In het gebouw van het voormalig Ministerie van Veiligheid en Justitie aan de Schedeldoekshaven woedt momenteel een brand.


De brandweer kreeg rond half zeven de melding dat er brand zou zijn in het gebouw. Direct gingen meerdere brandweervoertuigen met spoed ter plaatse.

Ter plaatse heeft de bevelvoerder van de eerste tankautospuit opgeschaald naar 'middelbrand'; beide tankautospuiten worden dus ingezet. Rond zeven uur is opgeschaald naar 'grote brand'.

Het pand staat leeg en wordt op dit moment verbouwd. Volgens de brandweer is de brand uitgebroken in de kelder en is men op zoek naar de brandhaard.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is er opgeschaald in verband met waterwinning en het voorhanden hebben van extra personeel ten behoeve van de brandbestrijding.

De brand wordt bestreden door eenheden van kazernes Centrum, Archipel en Laak, met ondersteuning uit onder andere Zoetermeer.

De Schedeldoekshaven is afgesloten voor het verkeer. Bus 18, 20 en 22 rijden vanwege de grote brand om.

Update 19.55 uur: de brandhaard is gelokaliseerd en men is met de blussing begonnen. De verwachting is dat de brand over niet al te lange tijd onder controle zal zijn. Een eerste -voorzichtige- inschatting van de brandweer van de oorzaak is dat de brand vermoedelijk ontstaan is door kortsluiting.

Update 20.05 uur: het sein 'brand meester' is gegeven. Er zijn geen gewonden. Groot watertransport wordt weer opgeruimd en de Schedeldoekshaven zal zo spoedig mogelijk worden vrijgegeven voor het verkeer.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekoper, Ruben van Essen en Patrick Kramer

6J6QnT.JPG

rKMoh0.JPG

d2V26Q.JPG

QLx5qX.JPG

cZa3sH.JPG

bDM9Tj.JPG

rvQOyh.JPG

uaqFDU.JPG

vfvy24.JPG

mGPrBQ.JPG

6J6QnT.JPG

xOEUFM.JPG

yimbnv.JPG

Chm3Xg.JPG

Fvvadt.JPG

19KDyM.JPG

AY5A7R.JPG

ukf3k2.JPG

hRXvJ5.JPG

RMvaC2.JPG

w IMG 2595

MbSj5Z.JPG

w IMG 2605

U94th4.JPG

w IMG 2610

bspCVD.JPG

gWvYOr.JPG

GD1FlQ.JPG

z9lVgy.JPG

w IMG 2618