Zeer grote brand in de Hoogvliet Klaverweide | Regio15.nl

Zeer grote brand in de Hoogvliet Klaverweide

Voorburg - Vanmorgen is brand uitgebroken in een filiaal van de supermarktketen Hoogvliet in het winkelcentrum 'Essesteijn' aan de Klaverweide.


De brand ontstond even over half negen tijdens dakwerkzaamheden, en ontwikkelde zich in korte tijd naar een felle brand die gepaard ging met zeer veel rook, die tot in de verre omgeving is te zien.

Aanwezig klanten en het personeel konden het pand tijdig verlaten.

De brandweer heeft de brand opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit onder andere Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en Wassenaar. De Monsigneur van Steelaan is afgesloten in de richting van Leidsenhage, omdat er brandweervoertuigen op de rijbaan staan.

Er heeft enige tijd een politiehelikopter boven de brand gevlogen, die in verband met het schietincident in Den Haag toch in de buurt was.

Klanten en medewerkers zijn allemaal op tijd naar buiten gekomen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Het naastgelegen woonzorgcentrum en de omliggende woonflats hoefden ook niet ontruimd te worden.

Het interieur van de winkel is zwaar beschadigd door de brand, en de Hoogvliet is dus voorlopig gesloten.

Omstreeks tien voor elf vanmorgen heeft de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Wel zal de brandweer voorlopig nog bezig zijn met sloopwerkzaamheden aan het dak en het blussen van vuurresten. Stichting Salvage zal de gedupeerden ondersteunen bij het verwerken en beperken van de schade.

Of de werkzaamheden aan het dak ook daadwerkelijk de oorzaak waren van de brand, wordt nog nader onderzocht.

De winkel zal in de komende tijd worden leeggehaald en opnieuw worden opgebouwd. Er zal vanaf donderdag 1 september vanaf dit filiaal tussen 10.00 uur en 19.00 uur om het kwartier een pendeldienst rijden naar het filiaal aan de Mgr. van Steelaan.

Video: Rene Hendriks, Donny Kooistra


Foto's: Rene Hendriks, Donny Kooistra, Bart Remmerswaal en Martin Hodde
vN8cPS.JPG

w DSC00910

w DSC00913B

w DSC00914

w P1070741

BkteoQ.JPG

w P1070742

9uSiSi.JPG

1NwMHK.JPG

lud7l6.JPG

P36H8M.JPG

wiMb5W.JPG

7EdpLR.JPG

1QOQ2C.JPG

OhWaC0.JPG

6fuset.JPG

MNJU6E.JPG

qbyA1s.JPG

J4MN21.JPG

5qFvaC.JPG

Q7fH4N.JPG

zQ4ThM.JPG

UA9wDH.JPG

CToTk5.JPG

2Vt7ws.JPG

lWcKJm.JPG

bFm1GG.JPG

CWX82b.JPG

hUXon0.JPG

bfPEjl.JPG

Update 15:00: er wordt door diverse partijen brandonderzoek gedaan.

Foto's: Bob van Keulen
1mI1B3.JPG

t6Y4BY.JPG