Bewoner aangehouden na brand in zijn woning | Regio15.nl

Bewoner aangehouden na brand in zijn woning

Den Haag - Vanmorgen heeft er een felle brand gewoed in een woning aan de Cornelis Van Der Lijnstraat in de wijk Bezuidenhout.


De brand werd rond half tien ontdekt waarna hulpdiensten snel uitrukten. Al snel was het een uitslaande brand waarbij forse rookwolken vrijkwamen.

Bij de melding waren er nog mogelijk personen in het pand. Door de inzet van twee tankautospuiten bij de brand is er opgeschaald naar middelbrand. Ook een ambulance is ter plaatse. Bewoners zijn de omliggende woningen afgegaan om iedereen te waarschuwen en naar buiten te halen.

Eén persoon is in de ambulance onderzocht en later door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. Het gaat om de 26-jarige bewoner van de uitgebrande woning. Hij is met brandwonden aan zijn been en klachten t.a.v. rookinhalatie naar het ziekenhuis vervoerd. Buurtbewoners bevestigen dat de bewoner bekend stond als 'labiel' en dat er meermalen signalen zijn geweest dat de man mogelijk een gevaar voor de omgeving vormde.

Achttien omliggende woningen zijn ontruimd en gecontroleerd door de brandweer. Met name de woning boven het brandadres (waar een gezin met kleine kinderen woont) is voorlopig ook onbewoonbaar. Voor de bewoners die niet terug kunnen naar hun huizen zal vervangende woonruimte worden gezocht.

Het nabijgelegen politiebureau 'Overbosch' is tijdelijk ontruimd geweest door de rookoverlast.  Door de rook uit het brandende pand ging daar zelfs het brandalarm af. Ook daar is brandweer met enkele voertuigen ter plaatse geweest om metingen uit te voeren en te ventileren.

De dierenambulance is ter plaatse gekomen om de door de brandweer geredde katten na te kijken.

Agenten hebben de straat afgesloten. De woning zelf is aangemerkt als 'plaats delict': de politie en team brandonderzoek van de brandweer gaan de woning doorzoeken en bewijsmateriaal t.a.v. de oorzaak verzamelen. Intussen slopen brandweermensen de plafonds om de laatste vuurresten te vinden en te blussen.

Update: 10 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar na de brand.

Enige tijd geleden heeft elders in de wijk ook een bewoner zijn eigen woning in brand gestoken.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Linda Slootmaker, Patrick Kramer en Rene Hendriks

w IMG 9900 1

VVL6iP.JPG

Y4gkTg.JPG

XETVSl.JPG

GTtqvs.JPG

9gSKtM.JPG

XbjnbO.jpg

6UYzOm.JPG

zp2gF9.JPG

nHXm7d.JPG

XpbpeQ.JPG

w3zZh7.JPG

QmqGaZ.JPG

pcps2k.JPG

FeOVTA.JPG

epoQQ3.JPG

wjAyo4.JPG

LentUm.JPG

spsgeK.JPG