Asbest gevonden bij woningbrand Noordeinde | Regio15.nl

Asbest gevonden bij woningbrand Noordeinde

Den Haag - Dinsdagavond even voor acht uur brak er brand uit in een woning aan het Noordeinde.


De brandhaard bevond zich rond en in de afvoer van de CV-ketel op de eerste etage. Er kwam kortstondig veel rook vrij bij de brand, maar door snel optreden van de brandweer, was deze snel onder controle.

Vanwege de oudheid van het pand, de houten vloeren en mogelijke doorslag naar de bovengelegen etage werd opgeschaald naar Middelbrand.

Een bewoner van de woning op de eerste etage en een bewoner van de woning op de tweede etage zijn door ambulancepersoneel onderzocht in verband met rookinhallatie. Beiden hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Een deel van de woning is gesloopt om resterende brandende delen te kunnen blussen. Ook is de afvoer op het dak uitvoerig gecontroleerd op brandende resten.

Bij de sloopwerkzaamheden is asbest aangetroffen in de woning, waarna de brandweer een asbest procedure is gestart.De brandweermannen die zonder ademlucht rondliepen, moesten verplicht een stofmasker dragen binnen het afgezette gebied rond de woning. Nadat de brand volledig geblust was, werd al het materiaal en de kleding afgespoeld en in speciale zakken afgevoerd.

Vanuit de kazerne Wateringen is reserve materiaal en bluskleding bezorgd, zodat het brandweerpersoneel na deze inzet weer beschikbaar is voor nieuwe meldingen.

Een medewerker van Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade.

Video en foto's: Sander Paardekooper

 w Noordeinde SBF53536

w Noordeinde SBF53542

w Noordeinde SBF53544

w Noordeinde SBF53555

w Noordeinde SBF53559

w Noordeinde SBF53587

w Noordeinde SBF53595

 I2nX42.JPG

w Noordeinde SBF53642

w Noordeinde SBF53607

w Noordeinde SBF53617

w Noordeinde SBF53619

w Noordeinde SBF53631

w Noordeinde SBF53635