Vrouw (80) overleden bij brand in woonzorgcentrum Vredenburch | Regio15.nl

Vrouw (80) overleden bij brand in woonzorgcentrum Vredenburch

Rijswijk - Vanmiddag heeft brand gewoed in een woonzorgcentrum aan het van Vredenburchplantsoen.


De brandweer werd eerst gealarmeerd door de automatische brandmeldinstallatie, maar al tijdens de rit van het eerste brandweervoertuig bleek dat er meer aan de hand was. Daarop werden er gelijk al meerdere voertuigen op weg gestuurd.

Toen de eerste autospuit ter plaatse kwam bleek er rook uit twee woonunits te komen. De brandweer schaalde daarop op naar 'middelbrand'. Ook is er een traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd; deze is naast de Burgemeester Elsenaan op een voetbalveldje geland. De arts en de verpleegkundige zijn vervolgens met politieauto's naar het woonzorgzcentrum vervoerd.

Er is bij de brand iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is in de ambulance gelegd, ter plaatse gestabiliseerd en daarna per ambulance en met motorbegeleiding naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De arts uit de traumahelikopter is in de ambulance meegereden.

Hulpverleners en personnel van het woonzorgcentrum zijn bezig gweest met het deels evacueren van het pand c.q. het inpandig verplaatsen van de bewoners naar een veiliger deel.

Het woonzorgcentrum was eerder het toneel van een grote brand en stroomuitval.

Update 12 december:
Het slachtoffer, een 80-jarige vrouw, is helaas in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen.

Update 2:
Uit onderzoek is gebleken dat de brand per ongeluk is veroorzaakt. Er is dus geen sprake van opzet of een technisch mankement.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's:
 Donny Kooistra, Daan van den Ende, Sander Paardekooper

fKj0sy.JPG

hrCZxc.JPG

C2wYsE.JPG

oo3ozS.JPG

w5Hnrg.JPG

FGLE1a.JPG

uDIf11.JPG

DWlW3Q.JPG

s40ZdT.JPG

TMzmMD.JPG

dzurW3.JPG

4VNYhx.JPG

mQCS0M.JPG

K4mC4N.JPG

uzt1DT.JPG

jrspch.JPG