Brand in voormalig pand V&D Grote Marktstraat | Regio15.nl

Brand in voormalig pand V&D Grote Marktstraat

Den Haag - In het voormalige pand van V&D aan de Grote Marktstraat heeft vanmiddag brand gewoed.


In de kelder van het pand is sportzaak Decathlon gevestigd. Daar werd rond tien voor zes geconstateerd dat er rook kwam uit een leidingschacht die verticaal door het hele pand loopt.

Het pand is hierop snel en kordaat ontruimd door de BHV, in afwachting van de brandweer. Deze rukte uit met het standaard potentieel bij een gebouwbrand: twee tankautospuiten, een hoogwerker en de Officier van Dienst. 

Na aankomst van de brandweer bleek de brandhaard niet snel gevonden te kunnen worden. Om die reden is de bemaning van beide tankautospuiten ingezet en werd dus opgeschaald naar 'middelbrand'. Bij de zoektocht naar de brandhaard moest een deel van een muur worden gesloopt.

Personeel van Decathlon mocht even de winkel in om spullen te pakken en kon daarna naar huis. Ambulancepersoneel heeft twee personen onderzocht op rookinhalatie; met hen gaat het goed.

Update 19:49 uur

De brandweer laat weten dat de oorzaak is gevonden. Brandresten in een koof met schachten op de derde etage waar werkzaamheden plaatsvinden. Brandweer bouwt inzet af. Stichting Salvage zal de ondernemer(s) bij staan bij de  afhandeling van de schade.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Tristan van Rietschoten, Ivar Gieles en Rene Hendriks

EVi6gm.jpeg

FgzWDm.jpeg

Iegp6h.JPG

B3fDqp.JPG

4HMygE.JPG

ypZFTu.JPG

PEhFHW.JPG

wHGD1s.JPG