Uitslaande woningbrand Bikolaan | Regio15.nl

Uitslaande woningbrand Bikolaan

Delft - Een uitslaande brand heeft vanmorgen een woning aan de Bikolaan verwoest.


De brand in het appartement werd om even over half zes gemeld en hierop zijn brandweervoertuigen uit Delft en Den Hoorn ter plaatse gegaan.

Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen uit het pand. Er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'; beide tankautospuiten zijn ingezet bij de brandbestrijding.

Door de vele rook waarmee de brand gepaard ging, heeft een fors aantal omwonenden rook ingeademd. In verband hiermee is een aantal ambulances en ook het Mobiel Medisch Team ter plaatse gegaan. Meerdere omwonenden zijn onderzocht op rookinhalatie en vier personen zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Een stadsbus is ter plaatse gekomen om de bewoners op te vangen die niet terug kunnen naar hun woning en ook niet elders terecht konden.

De politie heeft één aanhouding verricht ter zake van brandstichting; deze 25-jarige - verwarde - man bleek bewoner te zijn van het brandadres en is eerst naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek op verwondingen c.q. rookinhalatie. Hierna is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak.

De woning is compleet verwoest door de brand en onder- en naastgelegen woningen hebben forse schade opgelopen. Hierdoor kan een aantal bewoners tijdelijk niet terug naar hun woning. Woningcorporatie Vidomes helpt deze bewoners bij het vinden van vervangende woonruimte.

Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Delft zal de constructie van het complex gaan bekijken, om te beoordelen of de stabiliteit niet door het vuur is aangetast.

Kijk hier voor het persbericht van de politie over deze brand.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Patrick Brou, Rutger van Mazijk en Rene Hendriks
w patrick
w rutger1

w rutger2

w rutger3

ZZ3mTu.JPG

UubvQj.JPG

5Gk4O1.JPG

hFZSlu.JPG

R41KcH.JPG

A9aBg2.JPG

GqIWgN.JPG

D8Izb8.JPG

diXsoo.JPG

e9wsdR.JPG

UQ2IIh.JPG

EnyAR9.JPG

vXcMt3.JPG

WX7yip.JPG